گریپ فروت – مزایا و عوارض جانبی

گریپ فروت

گریپ فروت – مزایا و عوارض جانبی

عصاره دانه گریپ فروت (GSE) یا عصاره دانه مرکبات از دانه و یا قسمت گوشتی مرکبات ساخته شده است. این عصاره غنی از روغن های ضروری و آنتی اکسیدان ها می باشد و دارای مزایای بالقوه سلامتی است. با این حال برخی ادعا می کنند که در مورد مزایای آن اغراق شده است و خطراتی نیز وجود دارد که باید از آن ها آگاه باشیم. در این مقاله ۶ مزیت اصلی عصاره گریپ فروت، همچنین عوارض جانبی و خطرات مربوط به استفاده از آن بررسی شده است.

گریپ فروت

مزایای عصاره دانه گریپ فروت

عصاره دانه گریپ فروت در صورتی که به عنوان مکمل مصرف شود، دارای مزایای سلامتی زیادی است.

ضد میکروب قوی:

عصاره دانه گریپ فروت حاوی ترکیبات قوی است که می تواند بیش از ۶۰ نوع باکتری و مخمر را از بین ببرد. مطالعات Test-tube نشان داده است که این میوه حتی می تواند به عنوان برخی از داروهای ضد قارچ موضعی و ضد باکتریایی مانند نایساتین موثر واقع شود. BSE با شکستن غشاء خارجی خود، باکتری ها را می کشد، و باعث می شود آن ها پس از ۱۵ دقیقه تحت تاثیر قرار بگیرند. همچنین سلول های مخمر را از طریق ایجاد آپوپتوز، فرایندی که سلول ها را از بین می برد، می کشد. با این حال، بسیاری از مطالعات بر روی عصاره دانه گریپ فروت مطالعات test-tube بوده است، بنابراین مشخص نیست که آیا آن ها می توانند همان تاثیر را درهنگام مصرف به عنوان یک مکمل داشته باشند یا خیر

آنتی اکسیدان:

عصاره گریپ فروت حاوی آنتی اکسیدان های قوی است که می تواند بدن تان را از آسیب های اکسیداتیو ناشی از رادیکال های آزاد محافظت  کند. آسیب اکسیداتیو به بیماری های مزمن مانند بیماری های قلبی و دیابت مرتبط است. مطالعات بر روی دانه ها و عصاره گریپ فروت نشان می دهد که هر دو غنی از روغن های ضروری، ویتامینE، فلانوئیدها و پلی فنول ها هستند که همه آن ها به عنوان آنتی اکسیدان ها در بدن عمل می کنند. پلی فنول نارینژین در غلظت های بسیار بالایی در دانه های گریپ فروت یافت می شود. در واقع، گریپ فروت طعم تلخ آن ها را می دهد. نارینژین توانایی های آنتی اکسیدانی قوی دارد و تاثیر آن بر روی بافت های موش های صحرایی یافت شده است. با این حال، برای شناخت مزایای بالقوه آنتی اکسیدان ها از عصاره گریپ فروت در انسان، تحقیقات بیشتری لازم است.

محافظت در برابر آسیب های معده:

علوم جانور شناسی دریافتند که عصاره دانه گریپ فروت می تواند از آسیب های معده، ناشی از استرس محافظت کند. به نظر می رسد که عصاره دانه گریپ فروت با افزایش جریان خون به یک ناحیه و جلوگیری از آسیب ناشی از رادیکال های آزاد، از زخم معده و سایر جراحات محافظت می کند. GSE نیز قادر به کشتن باکتری H.pylori می باشد که یکی از علل اصلی التهاب و زخم معده است. درحالی که عصاره دانه گریپ فروت در حیوانات و مطالعات آزمایشگاهی مفید نشان داده شده، اما تحقیقات انسانی کم است. لازم است پیش از انجام توصیه ها، مطالعات بیشتری در این زمینه انجام بگیرد.

می تواند عفونت های دستگاه ادراری را درمان کند.

از آن جایی که عصاره دانه گریپ فروت در کشتن باکتری بسیار موثر است، محققان بررسی این که آیا می تواند عفونت را در انسان درمان کند با خیر را شروع کرده اند. یک مطالعه کوچک نشان داد که خوردن شش دانه گریپ فروت برای هر هشت ساعت، دو هفته طول می کشد تا در بعضی افراد به طور موثر عفونت های دستگاه ادراری را درمان کند.

فرض بر این است که آنتی اکسیدان ها و ترکیبات ضد میکروبی در دانه های گریپ فروت می توانند بدن شما را از برخورد باکتری های عفونی در داخل دستگاه ادراری خود محافظ کنند. با این حال، تحقیقات بیشتری برای تعیین این که آیا مکمل های BSE را می توان به طور معمول برای درمان عفونت در انسان مورد استفاده قرار داد مورد نیاز است.

خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد.

کلسترول بالا، چاقی و دیابت یکی از مهم ترین عوامل خطر بیماری قلبی است. بعضی از تحقیقات حیوانی نشان می دهند که مکمل عصاره دانه گریپ فروت می تواند این عوامل خطر را بهبود ببخشد و در نتیجه شانس ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش دهد. موش هایی که GSE را در ۳۱ روز مصرف کرده اند به میزان قابل توجهی قند خون و کلسترول کمتری نسبت به موش هایی که این مکمل را دریافت نکردند داشتند. با این حال، در حال حاضر هیچ تحقیقی در مورد این که آیا عصاره دانه گریپ فروت اثرات مشابهی بر انسان دارد یا نه بدست نیامده است.

در برابر آسیب ناشی از جریان خون محدود محافظت می کند.

تمام سلول های بدن شما نیاز به جریان ثابت خون برای دریافت اکسیژن، مواد مغذی و حمل مواد زاید دارند. هنگامی که جریان خون محدود می شود، مانند مواردی چون لخته شدن خون یا سکته مغزی، سلول های موثر آسیب دیده و می میرند. برخی مطالعات نشان می دهد که مکمل های عصاره گریپ فروت می توانند به کاهش شدت این نوع آسیب کمک کنند. محققان بر این باورند که GSE از طریق آنتی اکسیدان های قوی و توانایی آن برای افزایش جریان خون از بافت ها محافظت می کند. با این حال، در مورد اینکه چگونه می توان عصاره دانه گریپ فروت را در مدیریت یا پیشگیری از این نوع آسیب ها در انسان استفاده کرد، تحقیقاتی نیاز است.

 

عوارض جانبی عصاره گریپ فروت

در حالی که بسیاری از مزایای بالقوه برای تکمیل عصاره دانه گریپ فروت وجود دارد، عوارض جانبی هم درباره استفاده از آن مطرح است.

گریپ فروت تا حدودی می تواند عفونت را درمان کند.

یکی از رایج ترین عوارض جانبی آن درمان عفونت است. زیرا مطرح شده که می تواند تقریبا هر گونه عفونتی از جمله افزایش بیش از حد مخمر در روده، عفونت های فرصت طلبانه در افراد مبتلا به ایدز و حتی آکنه ها را درمان کند. در واقع بیشتر این ادعا ها بر اساس مطالعات انجام شده نشان می دهد که GSE می تواند طیف وسیعی از باکتری ها و مخمرها را در داخل لوله آزمایش بکشد اما هیچ مطالعاتی در رابطه با GSE برای درمان این عفونت ها وجود ندارد. تا به امروز، هیچ تحقیق همگانی برای پشتیبانی بسیاری از این ادعاها صورت نگرفته است.

گریپ فروت مکمل کاملا طبیعی است.

بساری از مردم بر این باورند که عصاره گریپ فروت یک مکمل کاملا ایمن و طبیعی است. در حالی که ممکن است عصاره های الکل ساده از دانه گریپ فروت تهیه شوند که بسیاری از محصولات تجاری در واقع از این طریق پردازش شده  اند. شرکت ها اغلب عصاره های خود را با مخلوط کردن دانه گریپ فروت و پودر پالپ با گلیسیرین (مایع غلیظ شیرین ساخته شده از چربی ها)، کلراید آمونیوم و ویتامین C گرم می کنند. سپس هیدروکلراید اسید و آنزیم های طبیعی، اضافه شده و محصول نهایی سرد می شود و به عنوان عصاره دانه گریپ فروت تجاری فروخته خواهد شد. شما می توانید با شرکت های مکمل فردی تماس بگیرید تا اطلاعات بیشتری در مورد نحوه تولید و یا منبع عصاره دانه گریپ فروت کسب کنید و اینکه آیا میزان خالص بودن آن ها را تست شده است یا خیر؟

منبع: www.healthline.com

درباره نویسنده